30 Nisan 2012 Pazartesi

28 Nisan 2012 Cumartesi

COCA COLA 126.YIL

Biliyorsunuz bu sene Coca Cola 126. yılında.
Aşağıda geçmişten günümüze Coca Cola şişelerini görüyorsunuz:



You know that,this year,Coca-Cola 126.years in.
Below,Coca Cola bottles from past to present.



26 Nisan 2012 Perşembe

NE YEDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Moleküler biyoloji üzerine bilimsel ilerleme, doğayı daha iyi anlamamızı sağlayıp yeni tıbbi araçlar yaratarak hastalıklara çare bulunmasını sağlıyor. Buraya kadar gayet iyi ama aynı teknoloji, ticari çıkarlar tarafından dünyanın dev genetik bir denek haline gelmesini sağlıyorsa orada durup biraz düşünmemiz gerekli!

Hepimiz yaşamak için beslenmek zorundayız. Peki, o iştahla yediğimiz yemekler birer düşmana dönüşüp, bize hayat vermek yerine sağlığımızdan ediyorsa?

Biyolojik çeşitliliğin ve çevre bütünlüğünün devamı bizim hayatta kalmamız için çok önemli. Fakat ekolojik dengenin ve gıdanın güvenliği ancak genetiğiyle oynanmamış sağlıklı, doğal gıdalar yoluyla sağlanabilir.

Ülkemiz her köşesinden bereket fışkıran bir ülke. Ne bizim, ne çocuklarımızın ne de hayvanlarımızın genetiğiyle oynanmış organizmalara ihtiyacı yok. GDO’lar sofralarımızı işgal ederken, bize tahmin dahi edemeyeceğimiz alerjiler, hastalıklar da taşıyabilir.

Çok geç olmadan kendimizi, ailemizi, sevdiklerimizi korumak için yemezler.org’u ziyaret edip, GDO’ya karşı bir imza atarak sesimizi duyuralım ve GDO’lara hayır diyelim.
Scientific progress on molecular biology, provide a better understanding of the nature to have illnesses which makes creating new medical devices. Well so far but the same technology, a subject genetically to become a giant in the world by commercial interests, it provides the necessary stand there and think a little!



We all have to be fed to live. So, turn into the enemy one by dishes that we eat heartily, if the health of us instead of giving life?



Biodiversity and environmental integrity of the more important for our survival. However, food security, ecological balance, and played, but genetically healthy, natural foods can be achieved through.



Gushing out from every corner of our country is a country of fertility. What are we, nor our children nor animals do not need genetically engineered organisms. GMO invasion of our tables, while allergies to us that we can not even guess, can carry diseases.



Too late ourselves, our families, to protect those we love yemezler.org 'visit and u, and make our voice heard by signing against GMOs, say no to GMOs.

BAHAR GELDİ




Bahar tüm güzelliğiyle geldi.Yazın ilk ayları kapımızda.
İşte çok sevdiğim bir bahar şarkısı:
http://www.youtube.com/watch?v=vDIoPCzFBtA


Spring came.My favorite song:
http://www.youtube.com/watch?v=vDIoPCzFBtA

24 Nisan 2012 Salı

ŞİŞEDEKİ MESAJ

Geçtiğimiz günlerde bir yazı okudum ve bannerımı da oradan esinlenerek hazırladım.Yazı aynen şöyle:


1863 yılında nehre bırakılan şişedeki mesaj, 147 yıl sonra çözüldü.
Şişedeki mesaj 147 yıl sonra çözüldü





Amerika'daki iç savaş sırasında Güney Eyaletlerinin bağlı olduğu müttefik güçlerine gönderilmek üzere 4 Temmuz 1863 tarihinde nehre bırakılan şişedeki mesaj, 147 yıl sonra çözüldü.
Amerika'daki iç savaş sırasında Güney Eyaletlerinin bağlı olduğu müttefik güçlerine gönderilmek üzere nehre bırakılan şişedeki mesaj, 147 yıl sonra çözüldü. Bir şişenin içine yerleştirilen mesaj, 4 Temmuz 1863 tarihinde Vicksburg'un, ittifak güçlerinin eline geçtiği zaman nehre bırakılmıştı.
Eski bir müttefik askerinin eline geçen mesaj, 1896 yılında Richmond'daki müzeye bağışlanmıştı. Müzenin Koleksiyon yöneticisi Catherine Wright, mesajın şifreli olduğuna karar vererek araştırmaya başladı. Müttefik güçlerinin Mississippi nehrinin batı kısımındaki komutan tarafından gönderilen mesajı, CIA'in emekli kripto uzmanlarından David Gaddy, birkaç hafta üzerinde çalışarak çözdü. 6 satırlık mesajda, "Sana yardım edemem. Askerlerim, malzemem yok. Oraya gelebilecek bir yolum yok" yazılı olduğu belirlendi.




I read an article recently.I was inspired from there.Text is as follows:

The allied forces in southern states during the Civil War in America is connected to the bottle is dropped into the river on July 4, 1863 message to be sent to, 147 years later, is solved.



The allied forces in southern states during the Civil War in America is connected to the river left in the bottle to be sent to posts, 147 years later, is solved. Placed in a bottle message Vicksburg'un on July 4, 1863, when the river was left in the hands of the allied forces.



Message received by a former allied soldiers, donated to the museum in 1896 in Richmond. The collection of the museum manager Catherine Wright, began investigating, deciding that an encrypted message. Message sent by the commander of Allied forces kısımındaki western Mississippi river, crypto experts David Gaddy retired from the CIA, working on a couple of weeks solved. 6 lines in the message, "I can not help it. Soldiers, any material. There's no way there can" determined to be written.

23 Nisan 2012 Pazartesi

                         Merhaba,
         
          Bir süredir düşündüğüm,fakat bir türlü başlayamadığım blogger'lığa ,benim için özel olan bu günde adım attığım için çok mutluyum.Tüm çocukların ve çocuk ruhluların bayramını kutluyor,Atam'a şükranlarımı sunuyorum.

          Moda,tasarım,elişi,yemek,alışveriş,gezi,kitap,sanat ;kısacası herşey ile ilgili söyleşiler yapmaktan,sizlerle fikir alışverişlerinde bulunmaktan büyük keyif alacağım.





                        Hello,

              I thought for a while new blog.Today is special day for mine,because today,feast of Turkish children.So I'm very happy.I congratulate all the children's feast,gratitude to Atatürk.

            I will enjoy doing interviews with you about fashion,design,crafts,cuisine,shopping,travel,book,art etc.